Diskusije : Politika

 Komentar
Капичић:Срби су били за четнике, цркву и краља
BeliVuk
09. maj 2024. u 04.34
Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović - ispričao nam je Kapičić.
https://www.blic.rs/vesti/tema-dana/sto-bih-se-mirio-s-onim-kome-sam-brata-ubio/emssqv6
Помоћу Запада су геноцидни манијаци као Капичић и Тито спровели геноцид над Србима и узели власт.
ofarbaniboy
(varim)
09. maj 2024. u 04.37
I sad su.
bezdomni
(maestro)
09. maj 2024. u 07.16
Vise sa pomoći Rusa tj Crvene Armije su komunisti dosli na vlast da se ne lažemo oko toga.
Mnogi četnici su vek proziveli u Americi i Kanadi i Svedskoj posle rata.
Da su ih se Rusi dokopali metak u celo po kratkom postupku.
Milles_Broker
09. maj 2024. u 07.43
Taj krvnik kao i mnogi drugi su slobodno i ponosno setali ulicama
nasega glavnog grada.

I danas su njihovi potomci i potomci njihovih simpatizera na vlasti.

Ništa se tu nije promenilo.

ofarbaniboy
(varim)
09. maj 2024. u 08.44
Nemoj tako Mile a žrtva sto ju je prineo?
Pa dao je kiti Davorjanku...presla iz satora u sator...
Sve je bilo zajednicko u toj borbi dok ne dodje u ruke kiti...
Popaj
09. maj 2024. u 12.58
Masakr u Vraniću
Tokom noći 20/21. decembra 1943. Prvi bataljon Posavske brigade Avalskog korpusa JVuO izvršio je masakr civila u kojem je ubijeno 67 meštana (uglavnom žena i dece) sela Vranić 30 kilometara od Beograda. Podeljeni u tri grupe, četnici su izvršili pokolje u 14 kuća u selu čiji su pojedini članovi bili sumnjičeni za održavanje veze sa partizanima. U svim kućama pobijeni su svi ukućani, osim petoro koji su slučajno preživeli.
Ovaj masakr bio je najmasovniji u nizu decembarskih pokolja na teritoriji Avalskog korpusa JVuO. Pokolj u Vraniću je bio u noći 20. na 21. decembar, a pokolj u Boleču se desio narednog dana, 21. decembra 1943. godine. Na poslertnom suđenju u Beogradu, komandna odgovornost za zločine je stavljena na teret Dragoljubu Mihailoviću.
Popaj
09. maj 2024. u 13.04
Zločini četnika u Drugom svjetskom ratu

Četnici poziraju zajedno s njemačkim vojnicima u nepoznatom okupiranom selu na području današnje Srbije
Tokom Drugog svetskog rata četnici su počinili brojne ratne zločine, koji su bili usmereni prvenstveno prema jugoslovenskim partizanima i pripadnicima nesrpskih naroda (Hrvati, Bošnjaci i dr.).

Ravnogorska ideologija zasnovana je na ideološkoj i etničkoj isključivosti. U celokupnoj aktivnosti četnika, zločini ne predstavljaju izolovane incidente nego regularnu praksu organizovanu, prihvaćenu ili odobrenu od strane rukovodstava na svim nivoima. Zločini su bili spontani (iz mržnje) i organizovani (po naređenju). U dokumentaciji se nalazi veći broj naređenja koja nalažu od podređenih činjenje ratnih zločina. Zločini su bili prihvaćena praksa - postoje brojni dokumenti koji svedoče da su zločini i počinioci bili poznati odgovornim komandama, koje u previlu nisu reagovale protiv ovih pojava. U brojnim izveštajima nadređenim komandama zločini se otvoreno pominju i opisuju.

Rukovodstvo četničkog ravnogorskog pokreta pridavalo je poseban značaj borbi protiv NOVJ, pa je vodilo smišljenu propagandu kampanju u cilju širenja antikomunizma i jačanja mržnje prema komunistima. Ravnogorski pokret takođe je bio velikosrpski. U skladu s ovim takođe je vođena propagandna kampanja podsticanja mržnje i osvetoljubivosti prema Hrvatima i Muslimanima (Bošnjacima).
https://tinyurl.com/4krxunnc
Popaj
09. maj 2024. u 13.09
dulebg
(posmatrach)
09. maj 2024. u 18.09
Da su ih se Rusi dokopali metak u celo
--
До 1943. Руси су Дражи нудили радио програм са Радио Москве, али Енглези нису дозвољавали. А тада је ваљда у Јалти договорено: форсирамо Тита, напуштамо Дражу.

Дража је значио јак српски фактор у послератној држави, истраге злочина које би дошле и до Енглеза, државу склону Русији. Зато је пуштен низ воду. Ни Русијом нису владали Руси, биће да је победио неки виши јеврејски интерес.
C_A_B_O
13. maj 2024. u 12.59
Kako i jadni i posteni Dangic prođe!
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.