Diskusije : Politika

 Komentar
Novinari pišu pogrešno o Pobusanom ponedeljku
Alhemijka
06. maj 2024. u 04.32
https://www.danas.rs/zivot/pobusani-ponedeljak/
https://www.espreso.co.rs/vesti/drustvo/1452309/obicaji-na-pobusani-pon edeljak-posle-vaskrsa

https://www.republika.rs/vesti/drustvo/541163/vaskrs-za-mrtve-pobusani-ponedeljak
https://nporta l.novosti.rs/sr/vest/81046/vesti/drustvo/pobusani-ponedeljak-tradicija-i-obicaji
______________________________________ _______________-

Ljudi, ovo uopste nije tačno. Pobusani ponedeljak je uvek prvog ponedeljka nakon nedelju dana posle Uskrsa. Novinari pišu o religiji a uopšte ništa o tome ne znaju. Bilo bi pametno kada pišu o religijskim praznicima da ne pišu napamet već da konsultuju nasu pravoslavnu crkvu a u ovom slučaju su bar mogli da pogledaju na Google naš Pravoslavni kalendar za maj 2024.godine i videli bi da je Pobusani ponedeljak 13.maja 2024.g.

Naši novinari često pišu kakve stvari na primer šta treba da radimo ili ne radimo na naše crkvene praznike a to su često novinarske izmišljotine i u našoj Patrijaršiji kažu da to uglavnom nije tačno ali da oni tu ništa ne mogu jer su nekoliko puta upozoravali medije da ne pišu o tome napamet ali to se ne poštuje.

A ovo da danas tim svojim natpisima o Pobusanom kalendaru sugerišu ljudima da idu na groblje i da nose uskršnja jaja je stvarno prešlo svaku granicu jer koliko ja znam iz moje porodice odneti na groblje obojena uskršnja jaja drugog dana nakon Uskrsa je greh a iduce nedelje za Popusani ponedeljak ponovo se farbaju jaja i tada ofarbana jaja nose se na groblje.

Trebalo bi ovi novinari da nauce već jednom o onome šta pišu jer oni očigledno nemaju pojma o našoj religiji, da li su oni ateisti ili potiču iz komunistučkih porodica pa nisu imali mogućnost da nešto saznaju o tome što pišu ja ne znam ali ovakve stvari stvarno ne treba da rade.

dr-morsPoruka negativno ocenjena. Pokaži

dr-mors
06. maj 2024. u 07.56
-važno je da si ti pr.obusana.. ili kako se već kaže.
ofarbaniboy
(varim)
06. maj 2024. u 10.23
Da ti „novinari” greshe samo to ni po jada jer vernik sigurno neće iz kurira ili informera da se uchi veri...ali oni lažu sve od politike do vremenske prognoze...živim za dan kad će da izadje zakon o informisanju koji će ove smradove da nauchi pameti...država će biti sređena kad lazovi i dezinformatori budu sankcionisani i to ne bilo kako nego bikagije i u zatvorski podruml...
A ti moderatore obrati paznju vishe na ovog baliju pa covece ima li i za njega nekakvih sankcija aman...
geriatrikus
(zvakac karamela)
06. maj 2024. u 11.29
Сачувај нас, Боже!
Колико ће људи бити обмануто оваквим ЛАЖИМА. Срам да их буде.
Ова недјеља је тзв. Томина Недјеља, а зна се да је први понедјељак након Томине Недјеље Побусани Понедјељак.
Ове године 13.маја.
geriatrikus
(zvakac karamela)
06. maj 2024. u 11.33
Јаја која се носе на гробље на Побусани Понедјељак се фарбају, али се НЕ ШАРАЈУ. Значи да се само обоје и без додатних украса, цртежа, наљепница...
 Komentar Zapamti ovu temu!

Looking for PomPom Keychains?
.