Дискусије : Политика

 Коментар
Incidenti koji se ponavljaju: Šta se dešava u Boei
Popaj
08. април 2024. у 16.35
Incidenti koji se ponavljaju: Šta se dešava u Boeingu?

Šta se dešava u Boeingu? Ima li još pilota u kokpitu? Katastrofe se i dalje dešavaju u avionima američke proizvodnje. Nakon fatalnih nesreća u kojima je učestvovao 737 MAX, sada 777 i 787 doživljavaju niz incidenata. Stručnjaci ukazuju na neuspjeh u kontroli kvaliteta.

https://emag.directindustry.com/2024/03/22/recurring-incidents-what-is-happening-at-boeing/

https://tin yurl.com/4u8pesyk
Popaj
08. април 2024. у 16.40
Padovi, kvarovi, pokidana vrata u toku leta, samoubistvo bivšeg uposlenika... Nedostaci su se gomilali posljednjih godina, posebno posljednjih mjeseci za američkog proizvođača aviona. Sve je počelo sa modelom 737 MAX. Danas su pogođeni i drugi modeli. Dionice Boeinga su ove godine pale za četvrtinu svoje vrijednosti. Ovo predstavlja smanjenje tržišne kapitalizacije kompanije za preko 40 milijardi dolara.
dituartu
(eng)
08. април 2024. у 17.53
Ma sad će ovi S.Cafe aktivisti da ti istrce sa vestima da se to desava na Air Serbia avionima kao onomad kad su tvrdili da su otpala vrata na srpskom 737.
Popaj
09. април 2024. у 04.48
Mart 2024: Novi incidenti…
U martu 2024. problemi se nastavljaju za američku grupu.

Na letu Alaska Airlinesa iz Los Cabosa u Meksiku za Portland 1. marta, vrata prtljažnika u kojima su bili kućni ljubimci pronađena su otvorena odmah nakon slijetanja. Bio je to 737 Max.

Sedmicu kasnije, 7. marta, avion United Airlinesa 777 morao je prinudno sletjeti u Los Angeles nakon što je izgubio gumu tokom polijetanja sa aerodroma u San Francisku na putu za Tokio. Scena je snimljena na filmu. Mnogi video snimci pokazuju kako se guma odvaja od aviona i udara u automobile parkirane na mnogo mjesta. Na brodu se nalazilo 249 ljudi, a nema izvještaja o žrtvama.

Sljedećeg dana dogodio se još jedan incident. Drugom avionu United Airlines 737 Max srušio se stajni trap odmah nakon slijetanja na aerodrom u Hjustonu u Teksasu. Avion je završio u travi. Nije prijavljeno da je bilo povrijeđenih.

Prije nekoliko sedmica, Latam 787 Dreamliner koji je leteo iz Sidneja, Australija, do Oklanda, Novi Zeland, iznenada je zaronio iznad Tasmanskog mora. Neobezbeđeni putnici su izbačeni sa svojih sedišta, a povređeno ih je pedesetak. Istraga je u toku.

Najnoviji incidenti (barem u vrijeme pisanja ovog teksta) su sljedeći:

Prošlog petka, United Airlines 737-800 koji je leteo od San Francisca do aerodroma Medford u Oregonu izgubio je jedan od panela, navodi Associated Press. Komad koji nedostaje primijećen je nakon pregleda aviona po slijetanju.

Dva dana kasnije, prošle nedjelje, avionu Alaska Airlinesa koji je polijetao iz Washingtona sa 159 putnika i 6 članova posade napuklo je vjetrobransko staklo dok je avion počeo da se spušta za slijetanje. Nema prijavljenih žrtava.

… i samoubistvo
Pored ovih ponovljenih incidenata, bivši zaposlenik Boeinga pronađen je mrtav 11. marta u svojoj kući u Sjedinjenim Državama (Južna Karolina). Prema prvim nalazima istrage, sumnja se na samoubistvo. John Barnett, 62, ranije je izrazio zabrinutost zbog nemara o sigurnosti kod svog bivšeg poslodavca.

Posljedice svih ovih incidenata su značajne za Boeing. Neki avioni su prizemljeni. U toku je nekoliko federalnih istraga, uključujući i krivičnu. Prema The Independentu, neki putnici čak traže odštetu od preko milijardu dolara. Štaviše, dionice Boeinga su ove godine pale za četvrtinu svoje vrijednosti.
dulebg
(posmatrach)
09. април 2024. у 05.07
Негде сам прочитао да Боинг поштује сразмеру у броју запослених по боји коже и угрожених група, те да му, због вишка Црнаца и Латиноса у контроли квалитета, сада иде тако како му иде. Овако нешто смео је да напише само УНЗ-ривју.
Popaj
09. април 2024. у 05.45
Dule,
Crnci iz Afrike nisu dosli kod US-ranih kao turisti, nego su oteti-deportirani kao ROBLJE!
mxm
09. април 2024. у 09.35
Prvi zvanicni legalni robovlasnik u USA je bio crnac.
Crnci su imali robove u Africi pre nego sto su se belci i pojavili, a posle su ih izvozili u Ameriku. U Americi su ih kupovali i belci i crnci jer su bili jeftini.
Nisu bili bas produktivni, što se vidi iz cinjenice da se sever razvijao brze nego jug (masine > crnci).
dr-mors
09. април 2024. у 11.40
Ugljese su oduvek bili lencuge, kako onda tako i danas.

Ali zato su Kunte Kinte, razvili biznis sa belim-praskom,gde se zbog tog belog praska i dan dans međusobno trebe, -sto je jedino dobro u tom njihovom svinjscu.
Poznato je, da se policija tu mnogo ne mesa.

Popaj
09. април 2024. у 13.44
Sad su crnci krivi jer je Boeing dobio padavicu???
Kaže se: Radi kao crnac ili pusi kao Turcin...
Kako je zavrsila US-rana agrarna reforma posle gradjanskog rata? Koliko su farmi/zemlje dobili oni koji su je obradjivali/„ljencarili”???
dr-mors
09. април 2024. у 14.46
Kaže se: Radi kao crnac
=====

100 godina si ovuda a još nisi ukapirao:
-da se ta izreka odnosi na crne lencuge.
Popaj
09. април 2024. у 15.02
Gordon, bivši rob sa tragovima okrutnog zlostavljanja u Louisiani, SAD, 1863.
https://de.wikipedia.org/wiki/Sklaverei#/media/Datei:Slavetreatment.jpg
Popaj
09. април 2024. у 15.14
Gordon, također poznat kao „bičevani Piter”, bio je odbjegli američki rob koji je postao poznat kao predmet fotografija koje dokumentuju opsežne keloidne ožiljke na leđima od bičevanja dobijenih u ropstvu. Fotografija „izbičenih leđa” postala je jedna od najtiražnijih fotografija abolicionističkog pokreta tokom Američkog građanskog rata i ostala je jedna od najpoznatijih fotografija tog doba.

Tokom pregleda, Gordon je rekao: „Deset dana od danas napustio sam plantažu. Nadglednik Artayou Carrier me je bičevao. Bio sam dva mjeseca u krevetu od bičevanja. Moj gospodar dolazi nakon što sam bičevan; otpustio je nadzornika. Moj gospodar nije bio prisutan. Ne sjećam se bičevanja. Bio sam u krevetu dva mjeseca bolna od bičevanja i čulo mi je počelo dolaziti – bio sam nekako lud. Pokušao sam sve upucati. Tako su rekli, nisam znao. Nisam znao da sam sve pokušao upucati; tako su mi rekli.”

„Svu odjeću sam spalio, ali se toga ne sjećam. Nikada prije nisam bio ovakav (lud). Ne znam šta me tjera na taj način (lud). Moj gospodar dolazi nakon što sam bičevan; vidio me u krevetu; otpustio je nadzornika. Rekli su mi da sam prvi pokušao da upucam svoju ženu; Nisam nikoga upucao; Nisam nikome naudio. Kapetan mog gospodara. John Lyon, plantažer pamuka, na Atchafalyi, blizu Washingtona, Louisiana. Umućeno dva mjeseca prije Božića.”

dr. Samuel Knapp Towle, hirurg, 30. puka dobrovoljaca Massachusettsa, napisao je u pismu o susretu s Gordonom. Očekivao je da će biti zao zbog ožiljaka od biča na leđima. Umjesto toga, rekao je, „izgleda da je INTELIGENTNO i da se dobro ponaša.” Drugi doktori, poput J.W. Mercer, doc. Hirurg 47. volontera iz Massachusettsa kao i hirurg Prvog puka Louisiane rekli su 1863. da su vidjeli mnogo ovakvih leđa i da kada su ljudi pričali o humanom tretmanu crnaca, fotografija Gordonovih leđa govori istinitu priču.

Pisac New York Timesa Joan Paulson Gage je primijetila: „Slike Wilsona Chinna u lancima, poput one Gordona i njegovih ožiljaka na leđima, danas su uznemirujuće kao i 1863. One služe kao dvije od najranijih i najdramatičnijih primjeri kako bi novorođeni medij fotografije mogao promijeniti tok historije.”

https://tinyurl.com/yaczaye8

https://samepassage.org/escaped-slave-gordon-showing-his-scarred-back-a t-a-medical-examination-louisiana-1863/
C_A_B_O
09. април 2024. у 16.18
STOZE ti Olive IKADA mAJMUNE komunisticki?

PoXXeba li ISTA IKADA no ovde ljude upamet?

MAJMUNE komunisticki IDI kod Kom Il TitY i NE piSSi kad stigness!

zoxthegreat
09. април 2024. у 20.53
mxm, ne jedi g
uvalio si se u americko drustvo i pricas šta ti odgovara
tipicno serbameros dju

cuj, prvi robovlasnik bio crnac
ne, bio je belac ili jevrein, najverovatnije ovaj drugi

kako je mogao da bude prvi čak i da je bio robovlasnik, govedo jedno
doputovao je boingom 747 iz afrike.
i ti mu dodjes kao neki lekar, ti si kriminalno trash
dulebg
(posmatrach)
10. април 2024. у 07.31
Кажу да, ако је индекс интелигенције беле расе 100, да је жута раса у просеку 105, а црна 80. Наравно - ради се о тестовима које је написала бела раса (ев.жута) и који мере оно што белце занима: математика, техника, геометрија.

Наши који су радили у Африци причају: да исти црнац, који за живота није у стању да запамти на коју се страну вода затвара, може да ти исприча 1000 година историје свог племена, отпева епове од 300 слогова, опише натприродне особине свих биљака и животиња ... једноставно - нама њихова интелигенција не треба.
Popaj
10. април 2024. у 08.07
C_A_B_O
STOZE ti Olive IKADA mAJMUNE komunisticki?
**************************************************
8 jezivih mentalnih bolesti: Simptomi neizlečivih poremećaja psihe!
https://stil.kurir.rs/lepi-zdravi/medicina/118689/8-jezivih-mentalnih-bolesti-simptomi-neizlecivih-poremecaja-ps ihe
Popaj
10. април 2024. у 08.20
mxm
Nisu bili bas produktivni, što se vidi iz cinjenice da se sever razvijao brze nego jug (masine > crnci).
***************************************************************
mxm,
Analogno, juzni Balkan je pun „ofarbanih”?
Popaj
10. април 2024. у 08.31
„Netrepeljiv prema marksistima i komunistima, nekonzistentan u donošenju odluka Nobelov komitet pokazao se i kao veoma rasno, etnički i jezički konzervativan. Samo dva dobitnika su Crnci – spisateljica Toni Morison iz Sjedinjenih Država i Nigerijac Wole Soynika, dok su ostali pisci afričkog kontinenta poput Chinua Achebea ili Ngugi Wa Thiong'oa, među mnogima, temeljno prešućeni vjerovatno zbog nedvosmislenog pisanja o posljedicama evropskog kolonijalizma.”

https://balkans.aljazeera.net/teme/2018/10/4/slavni-pisci-koji-nisu-dobili-nobelovu-nagradu-za-knji zevnost

P.S. Izgleda da je nas C_A_B_O jedan iz Nobelovog komiteta?
dr-mors
10. април 2024. у 10.23
:))

caBO je osvojio nobela na kvantaskoj pijaci u ne malo lakoj disciplini:
-duvao je VOlovima pod rep i ispravljao im rogove..
:)
dulebg
(posmatrach)
12. април 2024. у 17.59
Роман је западноевропски проналазак. Ниједна друга традиција га не баштини. Истина постоје ЕПОВИ.

Зато не чуди што су главни ствараоци романа белци. Штавише - обојени писци постају славни само ако пишу на енглеском, француском, шпанском. То су све одреда припадници локалне компрадорске елите, школовани на западним универзитетима и они стварност виде са колонијалног стајалишта.
Kraj_Sveta
(socijala)
13. април 2024. у 00.31
Kad pomenuste robove, mada ne razumem kakve veze imaju sa Boingom, da li znate da je u početku u Americi bilo vise Iraca robova, nego Crnaca?
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Oil Diffuser Bracelets?
.