Дискусије : Политика

 Коментар
Учешће Англосаксонаца у 2.св.рату
dulebg
(posmatrach)
07. април 2024. у 14.33
Они су уствари послали Хитлера на Русију и Балкан. Друге европске земље пришле су нацизму, или се претварале да су неутралне. Једино из Бугарске, Србије и Грчке није било војника на Источном фронту.

Смисао 2.св.рата био је да Немци униште Русе, а после ће њих Американци. Значи - кад су Американци (и Енглези) видели да Хитлер губи - притисли су га и они, али тако да Руси што више искрваре.

Кад су Руси дошли до Варшаве - сете се Амери и Енглези да би ови могли проћи до Мадрида и ускоче да „освајају” Нормандију, Француску, Белгију. Немци трчали да им се предају, свесни шта су по Русији чинили.

Значи да нема говора о антихитлеровској коалицији: Англосаксонци су послали Хитлера у рат и после окупирали Западну Европу да је не би Руси. Они су нацисти колико и Хитлер.
Evropljanin
(anti NATO)
07. април 2024. у 18.22
Do WW2 rata je doslo kada je Hitler u dogovoru sa Sovjetskim Savezom napao Poljsku (1 sep 1939). Dogovor je bio da se Poljska podeli među njima što se i planski dogodilo. Za tadasnju Britansku Imperiju to je bio najgori scenario. Ne samo zato što su izgubili saveznika u Poljskoj već još vise zbog zajednicke saradnje između Treceg Rajha i SSSR-a. Reakcija Britanije i Francuske je bila objava rata (samo!) Nemackoj. Cinjenica da je SSSR takođe ucestvovao u okupaciji Poljske je (pametno) ignorisana.

Hitler se međutim, posle njegove pobede nad Francuskom, visoko ohrabrio i 22 juna 1941 napao Sovjetski Savez. Tada je sklopljen savez između Cercila i Staljina. USA se ukljucila u evropski rat posle napada Japana na Pearl Harbour. Kada je pobedjena Nemacka ubrzo je zapoceo Hladni Rat. USA su uzeli zapadni deo Evrope a SSSR istocni.

Dakle savez protiv Hitlera je dakako postojao dok je Anglosaksoncima odgovarao. Svako je gledao svoje interese. Naravno istorija koja se piše kasnije ignorise ove cinjenice. Ujedinjena suverena Evropa ne odgovara Washingtonu. Ni tada ni sada, ni Hitlerova ni Staljinova, ni zajednicka. Umesto toga odgovara im Evropa pod njihovom kontrolom u Natopaktu. Takvoj dominaciji se suprotstavio Milosevic a to sada radi Putin.
dulebg
(posmatrach)
08. април 2024. у 06.24
Други светски рат почео је упадом Италије у Абисинију, Аншлусом Аустрије и окупацијом Чешке и Моравске. У окупацији Чешке учествовала је и Пољска, добивши један срез. 1940-те Немци су окупирали Француску, можда и Белгију, Холандију?

Стаљин је итекако знао да се Немци спремају да га нападну, тражио је савез са Пољацима и Енглезима, али ови су ћутали. Пољаци су били склонији да са Немцима нападну СССР. У поделу Пољске Руси су ушли ради повећања стратешке дубине.

Напад на Русију кренуо је 1941, после слетања Рудолфа Хеса у Енглеску. Енглези су обећали Хитлеру да ће га оставити на миру и да ће се придружити анти-совјетској коалицији. У крајњој линији -они су га и створили, и он им је веровао.

dulebg
(posmatrach)
08. април 2024. у 06.30
Линија поделе у Пољској ишла је ваљда предратном границом између царске Русије и царске Немачке. Немци су ушли у своју половину, пољска влада избегла, армија капитулирала. Тек су тада Руси ушли у своју половину.
Evropljanin
(anti NATO)
08. април 2024. у 18.56
Tačno.
Nemacka je ta koja je vojno napala Poljsku i brutalno bombardovala Varsavu. Ali je bio sporazum da SSSR uzme istocni deo Poljske kada je ova kapitulirala. Hteo sam samo da kažem da je bio dogovor između Hitlera i Staljina. SAD su se kasnije pridruzili Britaniji. Ali ne toliko iz nekih zajednickih anglosaksonskih pobuda. Britanija se bogato zaduzila za americku pomoć. Morali su da odplacuju dug još i 50 godina posle WW2.
 Коментар Запамти ову тему!

Looking for Tassel Necklaces?
.